گوشت گاو بلای جان محیط زیست

تولید گوشت گاو زیان اور است !حکایت ما همانند مرد مهربان با خاله خرسه است!

تولید گوشت گاو 10 برابر تولید دیگر انواع گوشت به محیط زیست زیان می‌رساند.

به گزارش صدای طبیعت،‌ برای تولید یک کیلو گوشت گاو حدود 15 هزار و 500 لیتر آب

مصرف و 35 کیلوگرم دی‌اکسیدکربن تولید می‌شود.

شیوه تغذیه ما دیگر یک موضوع خصوصی نیست، بلکه هر وعده غذایی که انتخاب

می‌کنیم تاثیر بسیاری بر زندگی مردم سراسر جهان، محیط زیست، تنوع زیستی و

وضعیت آب و هوایی می‌گذارد. مصرف کمتر گوشت می‌تواند به راحتی به حفاظت از

ذخایر آبی، جنگل‌ها، زمین‌های زراعی، وضعیت آب و هوا و تنوع زیستی کمک کند و در

مقابل، مصرف بالای گوشت موجب می‌شود که تولید صنعتی آن نیز در مقیاس بالا انجام گیرد.

گوشت‌هایی که در مقیاس بالا تولید می‌شوند نه تنها به دلیل آنتی‌بیوتیک و هورمونی

که در تولیدشان ‌استفاده می‌شود برای بدن انسان سالم نیستند بلکه به محیط زیست

نیز صدمات فراوانی وارد می‌کنند. همچنین برای سیر کردن شمار زیادی از دام‌ها در

علوفه آن‌ها از مواد شیمیایی استفاده می‌شود که برای محیط زیست و سلامت انسان زیان‌آور هستند.

مصرف گوشت در جهان از سال 1960 تاکنون 24 درصد افزایش یافته است و عمدتا

تقاضای بالای کشورهای ثروتمند مانند آمریکا به این مصرف دامن زده است. بنابر گزارش

سازمان کشاورزی و تغذیه وابسته به سازمان ملل متحد، 308 میلیون تُن گوشت در

سال 2013 در سطح جهان تولید شده است که این میزان در مقایسه با تولید پنج دهه

گذشته، چهار برابر افزایش یافته است.

بنابر تحقیقات موسسه «ورلد واچ» در واشنگتن، رشد مداوم تولید گوشت در سراسر

جهان هزینه‌های جبران‌ناپذیری برای محیط زیست دربردارد. بر اساس گزارش این

موسسه، 70 درصد زمین‌های کشاورزی در دنیا تبدیل به مرتع شده‌اند و 10 درصد دیگر

این زمین‌ها برای کشت غذای دام استفاده می‌شوند.

به گزارش دویچه‌وله، از آنجایی که مصرف گوشت در سال‌های اخیر رشد صعودی داشته

است، دیگر شیوه‌های طبیعی و سنتی، پاسخگوی نیازهای موجود نیستند. امروزه از

شیوه‌های نوین صنعتی برای تولید انبوه گوشت استفاده می‌کنند اما این شیوه‌ها به

بخش‌ بزرگی از طبیعت آسیب رسانده‌اند زیرا با قطع بسیاری از درختان، جنگل‌ها به

مراتع تبدیل شده‌اند. همچنین برای آبیاری این مراتع به حجم بالایی از آب نیاز است.

یکی دیگر از مشکلات اساسی در صنعت تولید گوشت مسئله آب است. سازمان ملل در

گزارشی در رابطه با بحران آب هشدار داده و اعلام کرده است که اگر مصرف آب به صورت

فعلی ادامه پیدا کند، کره زمین در سال 2030 با بحران جدی کم‌آبی مواجه خواهد شد.

این در حالی است که برای تولید هر یک کیلو گوشت گاو حدود 15 هزار و 500 لیتر آب مصرف می‌شود.

تولید گوشت قرمز افزون بر آنکه به بحران آب دامن می‌زند، باعث می‌شود گازهای

گلخانه‌ای پنج برابر بیش از موارد تولید دیگر انواع گوشت آزاد شوند. خسارات ناشی از

تولید گوشت قرمز زیاد است به طوری که حجم دی اکسید کربن آزاد شده برای تولید یک

کیلو گوشت قرمز را با طی مسافت 250 کیلومتر با یک خودرو مقایسه می‌کنند.

دانشمندان ژاپنی نحوه تولید گازهای گلخانه‌ای در جریان تولید گوشت را مورد مطالعه

قرار داده‌اند. بر اساس پژوهش آنان، تنها یک گاو از بدو تولد تا روزی که کشته می‌شود

حدود 35 کیلوگرم دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند.

محاسبه‌گر دی‌اکسیدکربن که وزارت محیط زیست بایرن آلمان طراحی کرده نشان داده

است که گوشت‌خوارها سالانه 1.82 تن دی‌اکسید کربن تولید می‌کنند. این در حالی

است که سهم گیاه‌خواران در تولید این گاز کمتر از یک تن در سال است.

با این حال بسیاری از پژوهشگران در حوزه تغذیه و حفاظت از محیط زیست نه به نفس

تغذیه از گوشت قرمز بلکه به تولید انبوه آن انتقاد می‌کنند. برای نمونه «اطلس گوشت»

که مجموعه‌ای از تحقیقات دانشمندان در رابطه با تولید و مصرف گوشت است به این

مسئله اشاره می‌کند که مصرف بهینه و صحیح گوشت نه تنها برای محیط زیست زیان

آور نیست بلکه فوایدی هم دارد.

فعالان محیط زیست معتقدند اگر به گوشت به عنوان یک کالای لوکس نگاه کنیم که

لزومی ندارد هر روز بر سر سفره‌مان باشد و اگر مصرف آن را به هفته‌ای دو یا سه بار

کاهش دهیم، می‌توانیم قدمی در جهت حفاظت از محیط زیست و در نتیجه سلامت شخصی‌مان برداریم.

/ 5 نظر / 25 بازدید
باران

متاسفانه حضورگوشت قرمز درسبد غذایی بسیاری از مردم ایران به دلیل گرانی کمیاب شده واین باعث فقر آهن در بین زنان ودختران شده البته عادات غذایی غلط راهم نباید فراموش کرد که بی تقصیرنیست. اما جدای از این، به طور قطع پرورش گاو بلای محیط زیست است. اگر مردم برنامه غذایی درستی داشته باشند نیازی به مصرف زیاد گوشت قرمز نیست.

باران

بله حق باشماست. اما این سرانه بالا فقط یک میانگین است. مصرف عادلانه، نیست. متاسفانه جایی که من کارمیکنم دبیرستان دخترانه درهفته یک روز به دانش آموزان قرص آهن میدهند تعداد کمی اصلن نمیخورند. برخی هم گرفته وبعد دورمی اندازند. بقیه هم توی کیف می گذارندوفراموش میکنند خلاصه آخر وقت که مدرسه تعطیل میشه تقریبا بیشتر قرصهای آهن رامیتوان پراکنده کف حیاط دید. البته درباره هزینه واهمیت این قرص ها هم مکرر گفته شده اما شیوه مصرف درمدارس غلط است. ومتاسفانه کسی اهمیت نمی دهد.

زاهارا

علی اقا چندبار خواستم کامنت بگذارم نشد شرمنده اما به وبلاگتون سرمیزنم

صبح

ممنون ازاطلاع رساني شما خوشبختانه درخانه ي ما مصرف گوشت قرمز كم است اما گوشت سفيد هم سلامت كامل را ندارند [خنثی]